Kérdése van? Kérem hívjon! +36 70 7738100

Blog

Mit tehetünk az álmatlanság ellen, ha valódi eredményeket szeretnénk?

2024.10.17 16:28
Mit tehetünk az álmatlanság ellen, ha valódi eredményeket szeretnénk?

Az álmatlanság ellen folytatott küzdelemben többféle eszközt is bevethetünk, és helyes is, ha ezt megtesszük, hiszen pihenés nélkül senki sem fogja bírni hosszú távon. Nem véletlen, hogy régen azzal kínozták a hadifoglyokat, hogy nem engedték őket elaludni! Az alvásmegvonás hatására ugyanis egyre szörnyűbb állapotba kerülünk.

Lefelé a lejtőn…

 

Eleinte csak a fáradtságot fogjuk érezni, ami aztán idővel kihat majd a memóriánkra, valamint a koncentrációs képességeinkre is. El lehet képzelni, hogy mindez kedvezőtlenül befolyásolja a mindennapi életvitelünket, valamint a munkában való teljesítményünket is. 

 

Ez akár tovább növelheti a feszültségünket, ami még inkább megakadályozza a nyugodt elalvás lehetőségét. A kör bezárul, és mi egyre rosszabbul érezzük magunkat. Egy bizonyos idő elteltével eljuthatunk odáig, hogy a részegséghez hasonló állapotban találjuk magunkat. 

 

Ezzel szemben kipihenten a lehető legtöbbet tudjuk kihozni magunkból, ami energiát és lendületet adhat a mindennapok kihívásaihoz, és ahhoz is erőt ad, hogy az életmódunkon is változtassunk, ha az szükséges.

 

Mi az életvitel szerepe mindebben?

 

A kiegyensúlyozott életmód segít abban, hogy más területeken is megtaláljuk az életünkben a harmóniát. A változatos, egészséges táplálkozás és a rendszeres testedzés hozzájárul az egészségünkhöz, amit megtámogathatunk minőségi táplálékkiegészítőkkel is.

 

Ha az álmatlanság már az életünk része…

 

Amennyiben már kialakult alvászavarokkal szenvedünk, akkor itt az ideje annak, hogy találjunk olyan készítményt, ami segíthet kilábalni a bajból. A Dormisium étrend-kiegészítőnket ajánljuk ebben az esetben, amiben összegyűjtöttük a természet kincseinek legjavát azok közül, amelyek támogathatják az alvásminőséget.

 

Megtalálható benne a macskagyökér, az orbáncfű, a golgotavirág, a komlóvirágzat, az orvosi citromfű, valamint az álombogyó gyógynövény kivonata is, de a sornak itt még közel sincs vége! 

 

A legjobb kombináció megalkotása érdekében tettünk még ebbe a fantasztikus emulzióba melatonint, GABA-t, fenilalanint, triptofánt, magnéziumot, továbbá B6-vitamint is. Ezekkel a komponensekkel többféle oldalról is segíthetjük az elalvást, így bátran ajánljuk többféle kiinduló ok esetén is, hogy tegyen vele egy próbát.

 

Nézzük az összetevőket közelebbről is!

 

Az álombogyót Ashwagandha néven is ismerjük, az ayurvedikus gyógyítás eszköztárába tartozik. Úgy tartják róla, hogy kis mennyiségben nyugtató hatással rendelkezhet, míg ha többet juttatunk belőle a szervezetünkbe, akkor altathat. Az eddig lezajlott vizsgálatok alapján fontos eszköze lehet minden alvásprobléma ellen vívott harcnak.

 

A macskagyökér szintén többféle kutatás alanya volt már, idegrendszeri nyugtatóként gondolhatunk rá, a népi gyógyászat előszeretettel kombinálta mindig is a komlótobozzal, hogy támogassák egymás hatékonyságát. 

 

A GABA tulajdonképpen gamma-amino-vajsav, ami szintén segíthet elengedni a feszültséget, míg a valerénsav ennek az alkotóelemnek a hatását hivatott erősíteni, és szintén nagyobb nyugalmat remélhetünk tőle. Ebbe a körbe kell sorolnunk a golgotavirágot is, hiszen szintén a nyugalom elérésében segíthet bennünket.

 

Az orbáncfű a szorongás ellen lehet hatásos, míg a citromfüvet többféle, egészséget támogató hatás kapcsán is gyakran emlegetik, ezúttal a szorongásoldást emelnénk ki ezek közül. Macskagyökérrel együtt gyakran alkalmazzák hiperaktív gyerekek alvásproblémái esetén.

 

A felsorolás korántsem teljes, ezért javasoljuk weboldalamat felkeresni a termék saját oldalát is, a további információkért.