Kérdése van? Kérem hívjon! +36 70 7738100

Blog

Természetes megoldás kóros álmatlanságra

Finibus Bonorum
2024.03.12 16:59
Természetes megoldás kóros álmatlanságra

Az inszomnia, orvosi értelemben diagnosztizálható kóros álmatlanság. Sajnos a lakosság jelentős része szenved a különböző inszomniáktól, amelyek az elalvás vagy az alvás fenntartásának zavarát, a korai ébredést vagy a rendszeresen nem pihentető, gyenge minőségű alvást foglalják magukban.

Az inszomniákat két nagy csoportra oszthatjuk. A primer inszomnia mindössze az inszomniák 0,9%-át teszi ki és oka jelenleg ismeretlen. A szekunder inszomnia okai lehetnek kb. 50%-ban mentális és pszichés betegségek, stressz 25%-ban belgyógyászati megbetegedések (diabétesz, hipertónia, túlsúly, hormonzavarok) és közel 25%-ban alvási higiéniai hiányosságok (életmód, munkarend). Az inszomniák gyakoriság kor előrehaladtával egyre nő.

A nem kielégítő alvás nagy egészségügyi kockázatot jelent az egyén számára rövid és hosszútávon egyaránt. 5-6 óra alváshiány kétszeresére növeli a közlekedési balesetek előfordulását. 24 óra alvásmegvonás már a gondolkodás és beszédkészség tekintetében a részegséghez hasonló tüneteket mutat. 27 óra alvásmegvonás kézremegést, görcsöket, viselkedészavarokat idéz elő, míg 34 óra után már kifejezetten a részegség állapotához hasonló tünetek jelentkeznek. 

Az alvásmegvonás hamarabb vezet halálhoz, mint az éhezés!
Hosszútávon a következőkkel kell számolnunk: nő az elhízás veszélye, a II-es tipusú diabétesz kialakulásának gyakorisága, depresszió megjelenése, hormonháztartás felborulásának esélye. Pszichés és magatartás béli zavarok lépnek fel, mentális és kognitív funkciók romlanak, nő az elbutulás veszélye.

Mi kell a jó alváshoz?

Napközbeni fizikai aktivitás, lefekvéskor ingerszegény, monoton környezet, nyugalom a testnek, léleknek, sötétség vagy narancsvörös félhomály.
A mai kor emberének inszomnia esetée rengeteg szintetikus gyógyszerkészítmény áll rendelkezésére, azonban ezeknek a szereknek a használata kizárólag rövidtávon, maximum 1-2 héten keresztül engedhető meg következmények nélkül.
Az inszomniák túlnyomó többsége azonban nem oldódik meg 1-2 hét alatt, mert mint ahogy a korábbiakban olvashattuk, az inszomniák jelentős része valamilyen szervi vagy mentális okra vezethetők vissza. 

Mi lehet a megoldás? 

Megoldást jelenthetnek a természetes és endogén (az emberi szervezet által is termelt) anyagok, gyógynövények, amelyek nem idegenek az emberi szervezettől, annak anyagcseréjébe beilleszkednek. Szerencsére hozzáférhetőek a piacon olyan természetes és endogén anyagokat tartalmazó készítmények, amelyek segítségével hosszútávon is mély, pihentető alvást érhetünk el. 

Az alvást elősegítő gyógynövények egymást potencirozó hatása nem csupán abból áll mintha az egyenkénti hatásokat
összeadnánk, hanem exponenciálisan fokozzák egymás hatását.

Nemrég megjelent és elérhetővé vált egy növényi kivonatokat és endogén anyagokat tartalmazó alvást támogató étrend-kiegészítő készítmény a Dr. Sárkány DORMIZIUM!
A Dr. Sárkány DORMIZIUM előnye a szintetikus gyógyszerkészítményekkel szemben, hogy hosszútávon szedhető, nem alakul ki fizikai és pszichikai függőség a készítménnyel szemben, gyakorlatilag mellékhatás mentes és nem borítja fel a természetes alvásciklust. A Dr. Sárkány DORMIZIUM folyékony formában kapható, a kényelmesebb adagolás és alkalmazás érdekében.

A Dr. Sárkány DORMIZIUM-ot gyógyszerészek készítik, gondosan válogatott és kiváló minőségű alapanyagokból, a gyógyszerek gyártásánál előírt szigorú higiéniai és szakmai követelmények alapján, ezért a Dr. Sárkány DORMIZIUM megbízható és biztonságos készítmény.

Dr. Sárkány Ferenc Pharm. D