Kérdése van? Kérem hívjon! +36 70 7738100

dormisium
Dormisium
12 950 Ft

Dormisium

Alvás minőséget javító emulzió


A DORMISIUM: Macskagyökér, Orbáncfű, Golgotavirág, Komlóvirágzat, Orvosi Citromfű, Álombogyó gyógynövény kivonatokat, Melatonint, GABA-t (gamma-amino-vajsav), Fenilalanint, Triptofánt, Magnéziumot, B6 vitamint tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő.

Természetes alvást támogató , biztonságos készítmény!

 

A készítmény természetes és endogén hatóanyagokat tartalmaz, hozzászokástól nem kell tartani!


(250 ml)

12 950 Ft
Részletek

 

A Dr. Sárkány Dormisium emulzió egy Országos Gyógyszerészeti és Élelmezéstudományi Intézet által notifikált, gyógynövény alapú, alvás minőséget javító étrendkiegészítő. A kiszerelés kb. egy havi adagot tartalmaz.

Mit tartalmaz a Dr. Sárkány Dormisium emulzió?

A Dr. Sárkány Dormisium emulzió gyógynövényeket és természetes alapú összetevőket tartalmaz: álombogyó (Withania somnifera), macskagyökér (Valeriana officinalis), golgotavirág (Passiflora caerulea), orbáncfű (Hypericum perforatum), komló (Humulus lupulus) és citromfű (Melissa officinalis) kivonatokat tartalmaz, magnéziummal, B6-vitaminnal, 5-hidroxi triptofánnal, fenil-alaninnal, L-theaninnal és gamma-amino vajsavval kiegészítve.

Hogyan segíti a Dr. Sárkány Dormisium emulzió a pihentető alvást?

Az álombogyó cserje termését Aschwaganda néven kb. ötezer éve használja az ayurvedikus gyógyítás. A központi idegrendszert védi a stresszhormonok okozta túlterheléstől. Hatása az adagtól függ: kis adag nyugtat, nagyobb adag altat. Humán vizsgálatok is igazolták az alvás minőségének javulását. Atléták vizsgálatával pedig fizikai teherbírást növelő, fáradtságérzetet csökkentő hatását is kimutatták.

A macskagyökér egy közismert természetes idegrendszeri nyugtató. Számos hatóanyagáról feltárták, hogy hogyan hat. Ám hatása erőteljesebb, mint eddigi tudásunk alapján várnánk.

Nagyon kis mennyiségben tartalmaz nyugtató hatású gamma-amino-vajsavat. Ugyanakkor a valerensav tartalma enzimatikus úton fokozza ennek hatását. A Dr. Sárkány Dormisium emulzióban hozzáadott természetes gamma-amino-vajsavval biztosítom a készítmény állandó hatóanyagtartalmát. Nyugtatja az idegrendszert, csökkenti az ingerlékenységet, javítja a hangulatot, elaltat és pihentető alvást biztosít.

A komlótoboz kivonata nem csak a népgyógyászati tapasztalatok szerint, de humán eredmények és állatkísérletek által igazoltan hatásos kombinációt alkot a macskagyökérrel.

A golgotavirág nyugtató hatása szintén elismert állatkísérletek és a régóta fennálló humán tapasztalatok, alapján. Komlóval, macskagyökérrel kombinálva különösen hatásosnak találták.

Az orbáncfű egy nagyon hatásos hangulatjavító, szorongásoldó gyógynövény. Számos vizsgálatban kimutatták hatékonyságát. Középsúlyos depresszióban a szintetikus gyógyszerekhez hasonló eredményt hozott, lényegesen kedvezőbb mellékhatások mellett. Sőt, egyes esetekben, még súlyos depresszióban is hatásosnak bizonyult. Hozzájárul a nyugodt, pihentető alváshoz is. A növény hatását még nem pontosan tudjuk egyik-másik hatóanyagához kötni, de a neurotranszmitterek működésére kifejtett hatását, illetve az idegrendszer antioxidáns védelmét valószínűsítik eddigi eredmények.

A citromfű egy sokoldalú gyógynövény, szerteágazó egészségvédő hatásokkal. Feltehetően vízoldékony hatóanyagai felelősek elsősorban a nyugtató hatásáért. Ugyanis illóolaja sokkal kevésbé hatásos. Javítja a hangulatot, oldja a szorongást, mérsékli a stressz káros szervi hatásait, javítja a szellemi teljesítményt stresszhelyzetben. Macskagyökérrel nagyon hatásosnak bizonyult még hyperaktív gyerekek álmatlanságának kezelésére is.

Az L-theanin a zöld tea (Camelia sinensis) egyik hatóanyaga. Számos nép gyógyászatában évszázados hagyománya van a zöld tea alkalmazásának stressztűrés erősítésére, szorongásos alvászavarok enyhítésére. Közelmúltbeli kutatások (2016 – 2021) tudományosan igazolták, hogy valóban oldja a szorongást, csökkenti a stressz hatását a szervezetre, javítja a mentális teljesítményt stresszhatás alatt, és az elalvást is segíti.

A fentiekben említett gyógynövények mind a Magyar (Ph. Hg. VIII) és Európai (Ph. Eur. 9.0) Gyógyszerkönyvek által elismertek a felsorolt indikációkban.

A magnézium és a B6-vitamin számos egyéb anyagcserefunkciója mellett nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott idegi és pszichés működéshez, elősegíti a stresszhez való alkalmazkodást, szerepet kapnak az idegi és hormonális szabályozásban.

A fenil-alanin egy létszükségletű esszenciális aminosav, többek között a dopamin előanyaga. Ennek hiányában hangulatromlás, depresszió, szorongás és egyéb változatos pszichés zavarok jelentkezhetnek, de a memória és tanulási készség is romolhat.

Az 5-hidroxi triptofán szintén egy aminosav, amely az agy egészséges működéséhez szükséges. a belőle képződő szerotonin, számos agyi folyamatot határoz meg a hangulattól, az alvás-ébrenlét cikluson át a zsigeri szervek működésének egybehangolásáig.

A Dr. Sárkány Dormisium emulzió komplex, jól átgondolt, természetes összetételével, egymás hatásait erősítő-támogató hatóanyagaival egy pihentető, átaludt éjszakához segíthet hozzá!

Kinek, mikor javasolható a Dr. Sárkány Dormisium emulzió fogyasztása?

A Dr. Sárkány Dormisium emulzió nyugtató és altatószerként is alkalmazható adagjától függően. Kúraszerűen javasolt az étrendbe iktatni megterhelő, stresszes életszakaszokban, illetve bármely jellegű álmatlanság, alvászavar leküzdésére.

Hogyan alkalmazzam és milyen adagban?

A Dr. Sárkány Dormisium emulziót naponta egy alkalommal javasolt bevenni. Nyugtatás, stresszoldás céljára lehetőleg a kihívást jelentő helyzet vagy tevékenység előtt, de bármely napszakban 5 ml (1 mérőkupak) elfogyasztása javasolt. Az alvásminőség javítására adagja lefekvés előtt 1 x 10 ml (2 mérőkupak). Ez esetben elfogyasztását követően már ne egyen vagy igyon!

A Dr. Sárkány Dormisium emulzió tárolása és minőségének megőrzése.

A Dr. Sárkány Dormisium emulziót eredeti csomagolásában hűtőszekrényben kell tárolni! Használat előtt felrázandó! Felbontását követően 40 nap alatt el kell fogyasztani! Előírásszerű tárolása esetén minőségét a csomagoláson  jelzett időpontig megtartja.

Gyermekek elől biztonságosan elzárva tárolandó!

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések.

A Dr. Sárkány Dormisium emulzió rendeltetésszerű fogyasztása biztonságos. A javasolt adagot ne lépje túl. Túladagolása múló jellegű hasi panaszokat, okozhat, úgy, mint émelygés, puffadás, görcsös hasmenés. Nagy figyelmet igénylő tevékenységet, magasban végzett munkavégzést, nehézgépkezelést, járművezetést megelőzően való alkalmazása lehetőleg kerülendő, vagy fokozott óvatossággal, csökkentett adagokban indokolt kipróbálni. Várandós és szoptatós anyáknak fogyasztása nem javasolt. Befolyásolhatja májban lebomló gyógyszerek hatáserősségét. Krónikus gyógyszerszedés esetén, kezelőorvos tanácsai alapján szedhető.

Ha egy kúra (30 – 40 nap) elteltével nem múlnak el panaszai, indokolt orvosi ellátáshoz fordulni.

Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot.

Adatok
Cikkszám
31751